Dagen die druppelend…

Voorlopig blijf ik nog even het jongste lid van de Dichterskring Alkmaar. Een nieuwe, jeugdigere aanwas zit er voorlopig nog niet in. Het is dan ook pas eind januari 2016 wanneer ik dit constateer. Dat neemt niet weg dat vandaag de poezie in de Centrale Bibliotheek in Alkmaar een podium bood voor zowel dichters als musici. Waarbij de musici dit keer de jeugd vertegenwoordigden en de dichters allen een reeds gelouterde leeftijd delen. En waarbij Agatha zich wederom als een bijzondere gastvrouw toonde. Rood haar, een blauw ensemble, en dat in de wetenschap dat zij gisteren reeds de courant wist te halen. Ruim vijfendertig belangstellenden namen plaats en lieten de woorden tot zich komen, de klanken de oren strelen en lieten na afloop blijken wat zij van het geheel hadden gevonden. Het heeft nu eenmaal wat selects. En dat zal niet liggen aan de mensen die er waren. Tenslotte lokte het droge weer, het schrale zonnetje na al die regen en wind meer naar de markt, dan naar de Bieb. En dan neem ik even afstand van het schrijven van deze tekst. Kijk op mijn hotmail en tref daar het bericht dat ergens in mijn achterhoofd reeds speelde. De moeder van mijn vriend Jan is op zijn verjaardag overleden. Hetgeen garant komt te staan op een andere kijk op deze dag. Een kranig ‘wijffie’ is niet meer. En hoewel het geen pas geeft, wil ik haar niet alleen bij deze gedenken maar ook danken voor de momenten die ik met haar heb mogen delen. Haar humor, haar kijk op het leven en de zoenen die ik haar mocht geven. Alles kent een einde: en het is juist de herinnering (wat het thema is van deze poezieweek) dat ik juist vandaag niet met een gedicht eindig…


IMG_1177


IMG_1178