dag nacht vorst


iGer.nl
Sporten voor ouderen in ‘beweegtuinen.’
Stel je een speeltuin voor: ouderen die bokkie springen over uit de kluiten gegroeide paddestoelen, schommelen op de wipkip of voor straf: een mud piepers mogen jassen! Een aangepast balspel: stoelhonkbal, knotshockey (real shocky!) en flexvolleybal zijn in opmars. Een zachte stick en een zachte bal: geen rollator om even op te leunen dan wel te rusten” Bij flexvolleybal mag de bal ook gevangen worden!
Wat een verrijking van de Nederlandse taal om al deze (op) leeftijdgenootjes zo in beweging te brengen. Niets zal echter zonder risico zijn dus een x aantal valpartijen zal wel weer ingecalculeerd worden” Waar de belangen vandaan komen dan wel een rol gaan spelen”! Mogelijk door een kritische opmerking ten aanzien van bewegen die er als volgt uit ziet: ‘Misschien willen oude zakken wel gewoon oude zakken zijn.’
En dan de slechte dekking. Ruim 1400 ‘blinde vlekken’ geregistreerd van verschillende aanbieders. Neen, dit gaat niet over de afkoop van woekerpolissen. Over overal mobiel bellen. En de haalbaarheid.
Of liever gezegd de onhaalbaarheid. De stromende regen in om te kunnen communiceren. Dat ene duistere hoekje in je woning waarop je zo’n beetje minimaal bereik denkt te hebben. “Neen, ik kan je niet verstaan! Ja moeder, je spreekt met mij! Neen, wij komen dit weekend niet! Misschien kun je het weekend in de beweegtuin doorbrengen””!”


iGer.nl
Ja, ik neem op mijn verantwoorde wandelingen mijn mobieltje mee. En dat digitale deel. Opgeladen en wel. Alleen… Stel je voor dat dat ding afgaat. Of op trillen staat. Wat moet ik dan zeggen” Of misschien gaan doen”” Ja, ook dat belang onderken ik niet helemaal. Belang stelling genoeg, hoop ik dan.
Of iets dergelijks. En dat allemaal door mijn interpretatie van de woorden die hierboven staan. Ik zocht daar plaatjes bij. En tekstjes. Maar of het een iets met het ander van doen heeft””!


iGer.nl
LITERAIR
Wat dient de beeldspraak
nog te volgen,
welk oogmerk dient de
mens
en in wiens ogen dient de
mens zijn onvervulde
wensen hartstochtelijk
naar buiten te brengen”
De was gaat vaak
de deur niet uit!
Morgen misschien alweer mooi weer! Weet dat ik de zomer reeds aankondig! Hoewel de nachten zich anders manifesteren. De daken des ochtends wit uitslaan. IJsheiligen nog even op zich laten wachten. En het vlijtig Liesje zich in de luren laat leggen door diezelfde vorst. Nacht Vorst! En diezelfde vorst die, weliswaar een ruim tijdje terug, zijn tol wist op te vragen.
En dit voor de buitenwacht verscholen hield. Tot” mijn oog erop viel. En ik leven en dood probeer te combineren in eenzelfde stuk tekst. Om de zaterdag van een inhoud te voorzien. En de inhoud is niet veel meer dan de verpakking waarin dit wordt opgediend. En de enige die daar op aangesproken kan worden ben

Ik!


iGer.nl
En dat is voor vandaag mooi meegenomen!