Daar komt de brui..ehhh, daar komen de bruiden!

HET IS ZOVER! DE CEREMONIE VINDT OP DIT MOMENT PLAATS EN HOEWEL CASTRICUM NIET EENS ZOVER VAN ALKMAAR VERWIJDERD IS, BEVIND IK ME OP DIE BIJZONDERE PLAATS. IK MAG/MOCHT HET WOORD VOEREN EN VOOR HEN DIE HET ALLEMAAL WAT SNEL VONDEN GAAN, WERP EEN BLIK EN DAARNAAST: geniet vooral!


IMG_3219
DEINING.
Een zeereep. Met duinen. Met lichtjes, verdwaald. Een vorm. Een inhoud die zich nog laat raden. Een aanzoek. Een overweging. Daarna een volmondig ja. Een plaats. In de avondschemering. De ondergaande zon. De zee. Klotst wat. Laat een golf langzaam teloor gaan. Vervlakt in het zand. Een pad. Voegt zich naar heuvels en dalen. Komt van ginder op weg naar de einder. De zon wenkt. Wuift en laat even later het duister. De lichtjes flakkeren. De wind streelt de wangen. Een blos verschijnt, licht op in de vlammen. Kaarslicht, schaars licht wat even helder licht als de sterren die verschijnen. Een hart, twee harten waarin liefde geschreven staat. Liefde die zich laat beschrijven.


IMG_3230
Gelijktijdig onbeschrijfelijk prachtig en gruwelijk tegelijk. Als een vloek en een zegen, een loodzware last die je laat zweven, een orkaan van emoties die je heen en weer slingert tussen waanzin en extase, ongekende hoogtes en inktzwarte dieptes, hoop en vrees!
Gelijk leven kent liefde toppen en dalen, plussen en minnen, een mate van voorspelbare onvoorspelbaarheid. Geen dag zal meer hetzelfde zijn en tezelfdertijd ook weer wel. De sleur van de oneindigheid, de prikkels van verlangen, de strijd tussen ratio en betrokkenheid, het eeuwige verlangen naar dingen, je raakt ze nooit meer kwijt.


IMG_3235
Stel ik me voor. Want juist als ik de dingen probeer voor te stellen denk ik dat mijn gedachten met mij aan de loop gaan. Heeft het er veel van dat ik achter de werkelijkheid aanhobbel. Terwijl het nu nu is en vandaag een dag. Neen, dan druk ik me verkeerd uit: juist vandaag is het de dag. De dag dat een lach mijn ogen rimpelt, de dag dat ik jou, Marlies, aan Sabine ga geven. Mag geven, met jullie beider instemming. En met de instemming van die anderen, die hier getuigen van zijn. Geen eer dit keer, maar meer een bijzonder genoegen. Een voorrecht, waarbij ik me bewust ben van het belang van deze handreiking. Overhandiging. Waarbij het handig is te weten dat de handigheid van Sabine ons in de afgelopen tijd al vele keren is gebleken!
Deining. Het lijkt wel op jullie lijf geschreven. De zee, die klotst wat, laat zowel zachtheid, verkoeling als ruwheid zien. Is onstuimig, laat zich niet dwingen. De golfslag deint wat, af en aan. Het heeft veel weg van jullie pad, tot nu reeds afgelegd. Het spreekt voor zich dat wat achter je ligt niet je toekomst gaat bepalen…


IMG_3225
Neen, daar ben ik eerlijk gezegd niet zo bang voor. Wat jullie nu al hebt doorstaan kan een vreugdevolle toekomst niet in de weg staan. Woorden. Mijn woorden. En omdat ik toch wel iets heb met metaforen… Deining en de zee: lichtjes, wind en ik vind dit geheel oke!
Alkmaar, 28-6-’13,
wik
Een dag, een heel gewoon bijzondere dag, nou ja, gewoon bijzonder!


IMG_3304


IMG_3342


IMG_3299


IMG_3306


IMG_3309


IMG_3318


IMG_3326


IMG_3329


IMG_3335


IMG_3340