Betovering (een project…)

Fotografeer BETOVERING. Je fotografeert wat jij ervaart als betovering. Betovering is het moment waarop je voor het eerst de zee zag of toen je vlinders in je buik had van verliefdheid. Een betovering ervaar je zelden, het is een uniek moment. Verbeeld jouw betovering in maximaal vijf foto’s en stuur deze, met een beschrijving van maximaal 250 woorden per foto naar X.


IMG_1336
Betovering I.
Een jochie. Een verentooi. Een indiaan. Te jong voor Winnetou. Nog jong genoeg om kind te zijn. Een kind wat zich verliest in dromen. De betovering gekoppeld aan zijn jeugd. Toekomstdromen misschien”


IMG_5995 (1)
Betovering II.
Buiten de muren de harde werkelijkheid, binnen de muren die andere realiteit. Of is het nu net anders andersom” Maar waar is de tovenaar” In hem, in mij, in haar” Zeg jij het maar!
Betovering “!.
En dan slaat de twijfel toe. Nu ben ik geregeld aan het twijfelen omtrent keuzes die ik mag maken, maar dat wil niet zeggen dat, wanneer ik weer eens een draad heb doorgeknipt, niet veel later terug kom op de keuze die ik heb gemaakt. De andere kant van dit verhaal is dat je de keuze die je hebt gemaakt, ook los dient te laten. En met dat loslaten komt een andere zwakheid in mijn zijn naar voren. Hetgeen dan weer de twijfel weet te bestendigen. Maar dan nog…


IMG_0428
Betovering III.
Ik zie je even en blijf… staan kijken.
Ik zie je zoals ik … je zie.
Ik zie je als zo vaak… je spiegelt
Ik raak betoverd door… een traan”

Gerede twijfel bij nummer drie. Wie haalt mij over”!