Berlijn in delen… twee


IMG_5132
… heeft altijd weer wat stuitends. Nu realiseer ik mij terdege dat mijn eenvoudige toestel het af moet leggen tegen de geweldenaren waarmee een fotoboek wordt verlucht, dat neemt niet weg dat de bekoring die van mijn werken uitgaat toch ook een snaar weet te beroeren. Althans die hoop spreek ik bij deze uit. Hetgeen mij dan weer terugbrengt bij het Berlijn dat ik in delen de revue laat passeren. Vrees niet dat deze hele week in dat teken komt te staan: ook Texel en wat terugblikken op die Kunst10Daagse zal ik nog onder de aandacht gaan brengen. Edoch, wat goede voornemens kenmerkt is dat deze, veelal door gewijzigde omstandigheden, teloor kunnen gaan…


IMG_5161
Niet getreurd, na ieder buitje komt er wel weer een moment dat pijpenstelen daarvoor in de plaats kunnen komen en wanneer het regent dat het giet brengt dat ook wel weer een bepaalde bekoring teweeg. Dat is zoals ik daar nu tegenaan kijk: wanneer de bui zich uitbundig van mijn haar tracht meester te maken en ik heb nagelaten een regenscherm mede te nemen, hoor je een hoop gemopper tot.. het moment waarop ik me overgeef. Niet altijd van ganser harte, meer vanuit de overtuiging dat drogen in de condensdroger kan en de smaak van die bui mijn mondhoeken heeft weten te bereiken. Hetgeen mij dan ook, achteraf, niet geheel kon deren.


IMG_5240


IMG_5289
Berlijn, waarbij het voormalige Stasi-bolwerk tegenwoordig een museum is, het voormalige DDR rijk zich aan een kanaal naar de Spree voordoet en het balletje/balletje nog steeds op de Karl Liebknechtstrasse te vinden is. Zodra iets dat doet denken aan Polizei wordt waargenomen, de uitvoerder en zijn handlangers binnen de kortste keren zich schuil weten te houden in dat eerder genoemde DDR-museum. Niet veel later weer doen alsof hun neus aan het bloeden was. Ik maak dit keer wat willekeurige keuzes; in een ander bestek zou het een ‘random’ schifting kunnen zijn. Maar dat is het in mijn geval niet! Ik heb al die plaatjes al eens de revue zien passeren, heb, dankzij mijn niet aanwezige fotografische geheugen alweer in de opslag gedaan, te weten mijn 2GB sd-kaart. En met die kaarten ben ik nog steeds dik tevreden. De angst dat mijn Dell niet in staat is kaarten met een groter geheugen te kunnen lezen spreekt, in mijn geval, boekdelen. En dat ik boeken deel, ach, ook dat mag geen naam hebben. Neem nu Hartslag, geschreven door de familie Holt & Holt. Een verhaal waarbij een ICD bedrijf een niet onbelangrijke rol speelt en waarbij de spanning in de loop van het verhaal wordt opgevoerd. Daarnaast een artikel in Stin waarbij de mogelijkheid om zo’n zelfde ICD op termijn te gaan hacken, een alleszins lezenswaardig artikel oplevert…


IMG_5350
Een beetje gerommel vandaag in mijn marges. Dat mag ook weleens een keer, al is het niet zo dat het juist vandaag allemaal ‘zo is ‘t toevallig ook nog eens een keer’ zal zijn. Leen Timp is koud dood: de man van Mies en een begenadigd regisseur. Maar ook een man die aan de wieg van vele programma’s heeft gestaan. En dat dit geheel geheel niet toevallig is… steek daar maar eens een speld tussen!


IMG_5410