Beginnen

Waar te beginnen” Hooguit dat het einde zich laat raden,is er geen beginnen aan. Dus kan ik beter met dat einde gaan beginnen. En dan maar kijken hoe of dit ooit begon. Tenzij het einde nooit een begin heeft gehad. Daar hoeft echter geen hond aan te twijfelen.


iGer.nl
Trein, boot, rails en water. Een gemis kan stoom zijn. Ook daar valt in te voorzien. Gewoon een kwestie van de waterkoker vullen, wachten en mogelijk dat ergens nog een fluit te ontdekken valt. Gelijk een conducteur het sein van vertrek bepaalt. De deuren met een zacht puffen sluiten, de remmen zich ontspannen en de trein de vertraging probeert in te halen. Hetgeen mij weer aan andere dingen doet denken. Maar dat is op dit moment niet opportuun. Want het verhaal zonder begin, staat bol van de wendingen. De bochten die er dit keer niet toe doen en de hoeken die ook niets te verbergen hebben. Laat staan dat er sprake is van tunnels en duistere gewelven. Eigenlijk is nergens sprake van en mist zowel het eind als dat begin. Waarom ik er dan aan begon” Simpel! Ook ik wil wel eens een daad stellen. Ook ik wil wel eens mijn denken in een ander verband aan de kaak stellen. Ook ik heb recht op… het aanrecht is door een vaatdoek weer door een ringetje te halen. Het kan haast niet anders dan dat het oog van de vrouw andere dingen in het oog laat springen dan het oog van de man dit kan voorkomen. Hooguit dat de naald hier uitkomst kan gaan bieden.


iGer.nl
Hetgeen dan weer geen recht zou doen aan het al eerder genoemde recht. Want wat ooit recht was kan, in de loop der tijd, krom uitpakken. Als dit uitpakken dan ook nog gepaard gaat met de nodige gevallen van vallen, is de ramp niet te overzien. Zal een heel leger van Bedrijfs Hulp Verleners, ten einde raad, de verhitte gemoederen proberen te koelen. In een andere situatie mogelijk te kalmeren, maar ook daar kan, in de huidige situatie, geen sprake meer van zijn. Ten einde raad…


iGer.nl
En dan stokt dit verhaal zonder begin en zonder eind. En kan ik niet veel meer zeggen dan dat ik degene, die dacht eindelijk een gedeeltelijke waarheid te vernemen, met een gerust geweten verklappen dat daar, op dit moment, geen sprake van kan zijn. Eenvoudig weg omdat ik heb nagelaten om met een ‘er was eens’ waardoor dat geluk ook nog buitenboord en daardoor overboord is gevallen. Het zij zo zou ik willen zeggen en voor de geletterden onder ons: voor vandaag eindigt dit toch nog in een Amen. Heb ik toch die daad gesteld!