Antwoord dit keer, geen vraag…

Door 22 september 2013

Het is altijd weer de vraag. Dat het antwoord dit keer op zich laat wachten, een voorspelling dewelke geenszins de moeite waard zal zijn. Zolang de vraag niet wordt geformuleerd, blijft het antwoord zoek. En met het zoekraken van dat antwoord, verdwijnt ook de vraag ‘ins blaue hinein.’ Simpeler kan ik het niet stellen, en de voorspelbare weg is nu eenmaal ook niet aan mij besteed. Hoewel… ook dat valt te betwijfelen! Ja, we hebben het hartstikke leuk gehad, de afgelopen week! Weinig beleefd, veel gezien en ook nog wat kilometers gemaakt. Zelfs nog de grens overgestoken. Getankt! En daarmee de Belgische kas enigszins gespekt, de Nederlandse kas het ander onthouden. Dus Deijsselbloem zal daar niet blij mee zijn. Laat staan de Nederlandse Staat. En dat doet mij, als persoon en individu in dit participerende tijdperk, bijzonder veel deugd! Genoeg gezeik, over tot de orde van deze zondag!

Heel relaxed de afgelopen week in Venray, Arcen, Thorn, Roermond, Weert en Den Bosch en niet te vergeten in Stevensweert doorgebracht. Hoewel het weer anders deed vermoeden, het grauw zich voornamelijk in het firmament manifesteerde, de pannekoekenbakker en de frituur in het eetcafe voldoende in de aanbieding hadden om de maag ruimschoots te vullen, de kaart in ons geval nog steeds de mogelijkheid biedt om daar te komen waar de vraagtekens opdoemen, de ruimhartigheid die sommige verkopers tentoonspreiden juist in deze kommervolle tijden, de economie een kleine bijdrage te hebben bezorgd en de zes procent die men nog steeds op boeken heft mij cultureel wederom voldoende genoegdoening heeft geschonken, is het met name de Hollandsche Eenheidsprijzen MAatschappij die er goed garen van weet te spinnen. Niets als men bij een bestelling een kortingsbon doet, maar het heeft mij weer weten te verleiden. De helft van een helft is een kwart en voor dat kwart laat ik me dan heel graag verleiden. En de verleiding heeft, in niet onbelangrijke mate, bijgedragen aan het Hedonisme wat ik tentoon weet te spreiden.

Voor nu genoeg gewauwel en het feit dat ik n u overga tot… morgen!

IMG_4513IMG_4515IMG_4527IMG_4542IMG_4548IMG_4557IMG_4567IMG_4574

Tags: , , ,

Dit bericht was geplaatst op zondag, 22 september 2013 om 19:44 en opgeslagen in Overigen. Je kunt reacties op deze vermelding volgen via RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf je eigen site.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.