Ambiance van Artiance

Door 7 september 2013

Het is altijd weer verrassend. Neem nu de ambiance van Artiance. Gisteren nog onderdeel van de Kunst tot de Nacht, vandaag de open dag. Alle ateliers open. Modeltekenen, portretfotografie onder de noemer beeldend, naast workshops drummen dan wel bassen en dit geheel voorzien van kannen met limonade en koekjes, simpelweg voor het zoete snoepen. Geenszins de Winkel van Sinkel, hoewel ook hier van alles te koop is. Vermits je je inschrijft. Maar of het vandaag storm loopt, blijft de vraag. Op 20 plekken valt het een dan wel het ander te beleven. Van zang tot dans, van gedicht tot cabaret, van tango tot mysterie. De stad leeft, bruist en probeert burgers, en enkele boer en wat verdwaalde buitenlui op een ander been te zetten. Simpelweg door cultuur in welke vorm dan ook onder de aandacht te brengen. Juist in deze tijden, waarbij de oude kreet omtrent de hoop van voorheen bange dagen, langzamerhand weer tot leven wordt gewekt.

IMG_4202IMG_4204IMG_4209IMG_4214

Wij mochten daar, voor een deel, deelgenoot van zijn. Want ook nu geldt de regel dat er keuzes gemaakt dienden te worden. En keuzes waren het. De opening van Orkater op het Canadaplein, het Centrum Kunst & Erfgoed, Artiance, Theater De Vest en Hal 25.

IMG_4221IMG_4228IMG_4226

Een werkstuk dat Ria bijzonder aansprak. Door een voormalig student van Crejat, de nieuwe academie. Beeldenstorm anno 2013.

In 1566 ging men massaal de straat op om de kerk te ontdoen van beelden, schilderijen en kostbaarheden. Crejat keert het om en komt kunst brengen! Na de ‘officiele’ opening van Kunst tot de Nacht presenteren Crejat docenten & cursisten zich rond de Grote Kerk met kunstwerken. Wie wil mag werk meenemen. Maar niet zomaar… beschrijf waarom u het zo graag wil hebben. Verrijk uw leven met (gratis) kunst.

IMG_4259IMG_4235.000

En dat was dit keer niet tegen dovemansoren gezegd. Het is dan ook met een waar genoegen dat ik dit werk aan u voorstel! Werk van Janwillem Snieder. Niet alleen een plaatsgenoot, maar ook nog een bijna buurtgenoot. Om daarvoor helemaal naar de Grote kerk voor te fietsen…

Tags: , , ,

Dit bericht was geplaatst op zaterdag, 7 september 2013 om 17:04 en opgeslagen in Overigen. Je kunt reacties op deze vermelding volgen via RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf je eigen site.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.