Afgang!

Door 19 maart 2015

IMG_6279IMG_6280 (1)

De trap op bespaart je de afgang. Althans, dat is een gepasseerd station. Wanneer je een station passeert, zijn het flitsen die voorbijgaan. Gelijk veel dingen ook aan je voorbijgaan. Tenzij je dit vast weet te leggen. En daar komt mijn troetelding om de hoek kijken. Mijn troetelding want het is geenszins een troeteldier. Of misschien dien ik dit ding troetelonium te gaan noemen. Waarbij ik mij op het pad begeef van Lodewijk. Lodewijk, dit keer niet als mensenredder, maar een citaat: ‘ware ik geen mens geweest / gelijk aan menigte mensen / maar ware ik die ik was / de stenen of vloeibare engel / geboorte en ontbinding hadden mij niet aangeraakt / de weg van verlatenheid naar gemeenschap / de stenen stenen dieren dieren vogels vogels weg / zou niet zo bevuild zijn / als dat nu te zien is aan mijn gedichten / die momentopnamen zijn van die weg // woorden van de schilder, dichter, fotograaf Lucebert. Ik verbleef voor een deel van de dag in Kranenburgh. En kon het wederom niet laten mijn troetelonium in mijn borstzak te laten. Met een bungelend touwtje waar mijn pols greep op probeerde te krijgen. En het moet gezegd: geboeid door het boeiende dat daar te vinden was. Nu is daar in de regel niet zo heel veel voor nodig…

IMG_6277 (1)IMG_6265 (1)

Ik ben nu eenmaal met een natte vinger te lijmen. Altijd in voor wat anders en de regel is veelal de uitzondering. Geregeld zelfs wat tegendraads. Zoals ik gisteren geen gebruik heb gemaakt van dat democratisch geboden recht. Ik had zin om eens averechts te gaan, hetgeen mij ook nog goed is bevallen. Want denk je links word je in de regel door rechts ingehaald. En dat de mineur bij die ondergeschoven partij aanwezig is, ook daar valt geregeld wel wat voor te verklaren. Denk sociaal en doe narcistisch, opdat het ego zegeviert. Dan is het maar goed dat SamSom zijn haren weet te millimeteren. Anders had hij zichzelf erop kunnen betrappen de resterende haren uit zijn kop te rukken. Nu is hem een zorg bespaard.

 

IMG_6275

Tags: , , ,

Dit bericht was geplaatst op donderdag, 19 maart 2015 om 20:14 en opgeslagen in Overigen. Je kunt reacties op deze vermelding volgen via RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf je eigen site.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.