9 x 6 x 2

En wanneer ik dan weer een boekje doorblader, blijf ik mij verbazen. Over dat wonder van techniek. Ter grootte van slechts 6 x 9 x 2 centimeter. Waar een batterij en een kaartje niet veel meer doen dan informatie tot zich nemen om niet veel later via een ondoorgrondelijke weg uiteindelijk in een fysiek resultaat te eindigen. Hoe valt anders mijn verbazing te omschrijven. Nadat ik een knipoog aan mij voorbij heb laten gaan, een simpel knopje heb ingedrukt en om niet veel later het resultaat van dit geheel te kunnen aanschouwen, ik voor keuzes word gesteld en wanneer die keuzes naar mijn smaak resulteren in een bepaalde mate van voldoening, geef ik mij over aan dit geheel. Waar ik voornamelijk zelf de hand in heb gehad, maar dit is slechts een noot terzijde. Neem nu Den Haag, neem een willekeurig museum in gedachten en sta verbaasd van de beelden die ik vandaag van plan ben om te gaan delen. Nu zou ik op dit moment kunnen besluiten om dit bericht op dit moment te eindigen met ‘de ballen!’ maar zover wil ik op dit moment absoluut niet gaan. Althans op dit moment. Zo zou mijn stemming ook eensklaps om kunnen slaan, gelijk een windvlaag ervoor kan zorgen dat ik acuut bakzeil dien te halen. Neen, ik doe het vandaag met dit viertal foto’s, waarbij de mogelijkheden van dit wonder in mijn rechterborstzak vandaag met alle eer gaan strijken. Een foto van die stier, een foto van een man in de spiegel terwijl deze van een andere moderne techniek gebruik maakt. En dan een foto van een kunstwerk, maar ook een foto van een desolaat uitzicht dat zich aan mijn oog voltrok. Genoeg voor dit moment, genoeg ook voor de zaterdagavond. Tenslotte bestaat de kans dat ik me voor dat andere medium ga begeven. Een tijdsspanne probeer te overbruggen tussen mijn verleden naar de huidige tijd. Mijn sentimenten zal proberen te koesteren. De jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Dat klinkt wat geladen en in zekere zin is dit ook zo. Nog even en ik ga mijn zeventigste levensjaar tegemoet…


IMG_1686


IMG_1693


IMG_1695


IMG_1707