21 juli 2013, zondag en een maand in de zomer!

Zondag, 21 juli 2013.
ALS IK LEES, BEN IK VERTROKKEN, ONTMOET DE ANDER IN MIJN IK, MAAR… ALS IK THUISKOM IN MIJN ALKMAAR, BEN IK ABSOLUUT NIET MEER ALLEEN!
Vond dit een geweldige vondst om wat kleur te kunnen gaan geven aan de plaatselijke, centrale bibliotheek. Kwam er bijna in een keer uit en voelde als een ware oprisping. Geen brandend zuur dit keer, geen bitterheid als gal, maar een oprisping die overging in een openbaring. Nu weet ik wel dat ook openbaringen aan anderen zijn voorbehouden, maar ik hoop toch op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan de veronderstelde cultuur, die hier, in Alkmaar, door de plaatselijke stadsregering de nek om wordt gedraaid. Provadja kan het shaken! Het college heeft besloten en het college heeft de macht. En dat zij deze macht doet gelden ten koste van een zekere cultuur… laat dat maar aan de betreffende wethouder(s) over! De combinatie van de Ven/Kloos met Victor doet daar alles aan. Locale politiek blijkt ook nu weer van wanten te weten; maakt zich zomers op voor een stormachtige herfst. En Burgemeesterpiet speelt, als hoofd en daarmee voorzitter, een bijkans ondergeschikte rol. Waarschijnlijk al met andere dingen bezig: een fusie, een groei tot boven de 100.000 inwoners, een afwijkende plaatselijke stemming en de teneur van de crisis die nog steeds ons allen boven het hoofd hangt. Gelukkig zijn er dit keer vele zwaarden van Damocles mee gemoeid! En ik”
‘ben nog steeds ergens onderweg met mezelf, Ria, die Outlander, de Bustner, een tandenborstel met twee tanden, pillen, rust, mijn onbestendige humeur, mijn flanellen, pasjes, boeken met de laatste ezelsoren, een, nog eens, binnenstebuiten gekeerde onderbroek, de verpakking van de kaas, mijn Canon Ixus, een leeg Belgisch bierflesje, mijn gedachten, de helaasheid der dingen, mijn pen, mijn visitekaartjes, mijn voornemens, mijn stoffelijk zijn…’


IMG_3381