11. Bij-na

Door 30 juni 2010

BIJ-NA

Ben ik dichter

als de verzen

die ik maak

niet dichter

bij het gevoel

te komen dat

steeds verder

van mij raakt?

Ben ik schrijver

als de woorden

die ik spreek

zich steeds in

stilte voordoen?

Ben ik mens

als de zinnen

die ik voel

zich steeds in

stilte herhalen?

Ben ik dichter

bij…?!

3006bijna30

Dit bericht was geplaatst op woensdag, 30 juni 2010 om 00:08 en opgeslagen in Overigen. Je kunt reacties op deze vermelding volgen via RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf je eigen site.

1 Antwoord op “11. Bij-na”

 1. Trudy Schreef:

  “Poëzie is verhevigde, geconcentreerde, onder stroom gezette taal. In poëzie probeer je de mogelijkheden van de taal op alle niveaus zo goed mogelijk te benutten. Inhoud, beeldende kracht en muzikaliteit moeten samen de veroorzakers zijn van emotie of op z’n minst belangstelling bij de lezer. Poëzie is de vorm van taalgebruik waarin je op de meest samengebalde manier kan zeggen wat je te zeggen hebt.”

  Maar voor mij is het een afwachten
  Naar de “invulling”
  Naar het “meer”
  Waarop reactie mogelijk is..

  Een Stille Kermis laat je zien
  Daar gaat mijn hart niet sneller van kloppen
  En van vrachtwagens deed het dat al niet..

  Wel van je betrokkenheid
  Van het Delen
  En Beleven
  Waarin we Mee mochten

  Wel van je foto’s van je belevenissen
  En de gedachtesprongen die je daar op los wist te laten
  Zodat we Mee konden denken

  Ik mis dat .. Waar ben je gebleven?

  “Weggaan

  Weggaan is iets anders
  dan het huis uitsluipen
  zacht de deur dicht trekken
  achter je bestaan en niet
  terugkeren. Je blijft
  iemand op wie wordt gewacht.

  Weggaan kun je beschrijven als
  een soort van blijven. Niemand
  wacht want je bent er nog.
  Niemand neemt afscheid
  want je gaat niet weg.”

  Rutger Kopland
  (dichter, psychiater, essayist en emeritus hoogleraar biologische psychiatrie.)

  Ik mis WIK

  En wacht….

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.