1 januari van Nina


IMG_1248
IK BEN WIKkers. Als het ware een kers op een niet aanwezige taart. BEN WIKKERS of anders geschreven Ben Wikkers. Waardoor ik duidelijk naar voren breng dat de puls die ik kreeg als een impuls een eigen leven is gaan leiden. En ik daar absoluut weer eens geen moeite me heb. Gelijk die andere beelden die vandaag het geheel wat proberen te verlevendigen. Anton Heyboer bijvoorbeeld, of de man die in een psychiatrisch jak gehuld iedere dag opnieuw een selfie van zichzelf maakt. Zonder gebruik te maken van dat digitale wonder en dit reeds tienduizend keer heeft gedaan. 10.000 keer en iedere keer op een andere manier. En dan kom ik aankakken met een blog dat slechts een kwart van zijn geheel beslaat. Neen, ik heb nog veel te doen en de tijd zal het leren voor wat betreft het vervolg van deze bezigheid…
Volgende week staat ik het teken van de psychiatrie. Komende zaterdag is er een literair podium op het terrein van het voormalige gesticht St. Willibrord. In Heiloo en de plaats waar deze happening zal gaan plaatsvinden heet theehuis De Trog. De noemer is verder de Buitenkans en dat dit gebeuren om 14.30 uur daar te bewonderen valt, ook dat behoort enigszins tot de sluikse reclame die ik momenteel maak. En het gedicht van Nina getiteld 1 januari. Zij wandelde toen op dat terrein. En dat bracht haar tot het volgende aangrijpende gedicht. Nina is in mijn ogen een mooie vrouw. Niet alleen gezien haar leeftijd maar meer door wat zij laat zien dan wel horen. Eigenlijk kan ik beter spreken over een mooi mens. En dat mooie mens zal ook zaterdag van zich laten horen. Op dat podium in de Trog op het terrein van St. Willibord. Vandaar vandaag haar gedicht:
1 JANUARI
diep in zichzelf gekeerd / sjokt hij door de eerste dag / van een gloednieuw jaar // ik roep / ‘de beste wensen ‘ / de man kijkt op noch om // nauwelijks zichtbaar / wappert zijn hand / een trage boodschap // een gebaar / dat tegen de wereld zegt // laat maar / ik weet wel beter // het afgelopen jaar / doorgebrand en / uitgedoofd // vandaag… / nog even een blanco bladzij / in een duimendik dossier // de zware draaideur kreunt
En dan val ik in een verpletterende stilte


IMG_1238


IMG_1239


IMG_1245


IMG_1247