1 april… gekken huis/krant of wat jij maar wil!

GEKKEN krant. No. 4 Jaargang . 1. Juni 1974. Verschijnt eens in de 2 maanden.


IMG_6386
Beste vrienden van de Gekkenkrant.
Als je in een psychiatrische inrichting zit met of zonder machtiging, je wordt er bijna altijd op aangekeken. Door buitenstaanders, de maatschappij. Zo is het ook als je kontakt zoekt met iemand, en menigeen vraagt zich misschien af: “Zou ik ooit een vriend of vriendin krijgen die open voor mij staat en mij begrijpt”” Dit is voor mij een erg groot probleem dat mij bezighoudt. Ik ben nu 27 jaar en werk normaal op een sociale werkplaats waar je ergens ook al op aan gekeken wordt. Ik vraag mij soms af of ik in mijn situatie een vriendin kan krijgen. Je denkt, leeft en handelt anders en zou je minder zijn als een ander buiten de inrichting” Ik ben er gelukkig van overtuigd dat het niet zo is. Daarom zoek ik langs deze onsympathieke(“) weg vriendschap met een meisje dat zelf ook in een inrichting zit of heeft gezeten, om samen iets op te bouwen. Religie of haarkleur etc. is bij mij niet belangrijk. Een flinke dosis humor, een goed geestelijk en lichamelijk kontakt is het minimale wat ik belangrijk vind.
Ben jij zo iemand, die serieus kontakt wil” Schrijf dan een brief aan, W.P. Van D. p/a Gekkenkrant.


IMG_6387
Een krant. Van 41 jaar geleden. Toen golden er andere wetten, andere regels onder andere omstandigheden. En toch houd ik dit nummer nog even. Op termijn zal dit blad een andere toekomst tegemoet gaan. Maar voorlopig… nu nog even niet!