08-07-'13, maandag

Maandag, 8 juli 2013.
Een nieuwe week, geen dag hetzelfde. Hooguit de herhaling van het feit dat het weer een maandag is. De winkels al dan niet besluiten om de ochtend door rolluiken aan de voorbijganger te laten voor wat ze zijn: rolluiken. Luiken die gesloten zijn en de inhoud aan het oog weten te onttrekken. Gelijk oogleden als de luiken gesloten blijven, de film van mijn leven voorbij laat bewegen. Hoewel dat meer weg heeft van stills. Het zijn juist die stille momenten die ervoor zorg dragen dat het leven ‘an sich’ zich zo draaglijk voordoet. Gelijk dat kabbelende beekje dat door een overvloed aan regenval verandert in een woest stromende rivier welke zich niets meer van een oever aantrekt. Een verwoestende kracht ontwikkelt en mensen met afgrijzen dwingt om stil te staan bij de nietigheid van hun bestaan. Waar ik me niet altijd van bewust ben, laat staan dat de ander zich dit wel bewust is. De wind, tot in orkaankracht toeneemt en de vrees die zich van mij meester maakt. Ik ben dan wel op vakantie, maar
‘ik ga op vakantie en neem mee mezelf, Ria, een Mitsubishi Outlander, een leeftijdsloze sleurhut,
een tandenborstel, mijn pillen, rust, mijn goede humeur…’


IMG_3150